Minicroissante cu vanilie

.

Minicroissantele cu vanilie nu se fac uşor, dar merită tot efortul, mai ales dacă vrei să impresionezi invitaţii.
Ingrediente:
►250 ml lapte 
►450 g făină
►20 g drojdie
►un praf sare
►3 linguri zahăr pudră
►3-4 linguri unt topit
►150 g unt pentru întins
Pentru cremă:
►500 ml lapte
►o păstaie vanilie
►3 ouă
►un praf sare
►50 g unt
►8 linguri zahăr
►4 linguri făină
Preparare
1. Se cerne făina, se amestecă drojdia cu laptele, se adaugă în făină cu untul topit, sarea şi zahărul. Se încorporează ingredientele şi se obţine un aluat uşor de frământat. Se întinde în formă dreptunghiulară. Pe mijloc se pune untul moale. Se împachetează şi se dă la rece.
2. Se repetă frământarea şi împachetarea de 2-3 ori şi se lasă la rece.
3. Între timp, se pregăteşte crema. Se fierbe laptele cu păstaia de vanilie. Se freacă zahărul cu ouăle şi cu un praf de sare. Se adaugă făina cernută şi laptele fierbinte. Se amestecă continuu, la foc moderat.
4. După ce a fiert, se dă deoparte şi se adaugă untul.
5. Se întinde aluatul şi se taie fâşii care se umplu cu crema răcită şi se rulează în formă de minicroissante. Se ung cu ou şi se coc.

    
Vedete din Romania Vedete internationale