Mini-tarte cu mere și migdale

.

O reţetă delicioasă pe care trebuie să o încerci şi tu.

Ingrediente:
Pentru aluat:
►200 g unt
►2 linguri miere
►un praf sare
►2 gălbenușuri
►coaja de la o lămâie
►100 ml lapte bătut
►350 g făină
Pentru umplutură:
►8-10 mere
►3 linguri miere
►un plic zahăr vanilat
►100 g fulgi de migdale
►sorțișoară

1. Se freacă untul cu mierea, se adaugă gălbenușurile, laptele, coaja de lămâie și făina cernută și se frământă bine. Se obține un aluat dens. Se acoperă cu folie de plastic și se bagă la rece.
2. Merele se curăță și se taie felii în bucăți foarte subțiri. Se stropesc cu mierea și coaja de lămâie, se adaugă vanilie și scorțișoară și se călesc maximum 30 de minute, la foc mediu.
3. Se întinde aluatul în formele de mini-tarte și se coc la foc mediu. Se scot, se răcesc și se umplu cu compoziția de mere. Se presară fulgii de migdale și se mai lasă câteva minute la cuptor, cât să devină aurii.
Încearcă şi tartele cu roşii uscate şi măsline!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton