Învaţă să prepari carnea de miel cu condimente aromate si migdale prajite dupa o reteta de paste usor de urmat. Ingrediente:
► 2 kg carne de miel ►150 ml ulei ►o lingură condiment „ras el hanout” ►6 căţei usturoi ►300 g stafide ►200 g migdale curăţate şi prăjite ►200 g miere ►un litru apă ►sare
Încearcă şi reţeta noastră de cotlete de miel cu ierburi
1. Într-un vas, se pune carnea curăţată, tăiată şi spălată. Se adaugă usturoiul pisat şi condimentul „ras el hanout”. Se acoperă cu o folie alimentară şi se dă la frigider pentru 24 de ore ca să se marineze.
2. În alt vas cu fund dublu, se pun carnea şi sucul care s-a lăsat, se adaugă apă şi ulei şi se lasă la fiert până ce carnea devine moale.
3. Se adaugă stafidele şi mierea şi se lasă în continuare, la foc, până ce sosul devine auriu şi carnea începe să se caramelizeze.
4. Se trage de pe foc, se presară migdalele şi se lasă 5 minute înainte de a aduce la masă.