Dacă îţi place maioneza, nu trebuie să te abţii de la ea nici în postul Crăciunului. Poţi face o maioneză de post delicioasă cu aceste trei reţete simple.
3/4 cană lapte de soia
1,5 linguri suc de lămâie
1 linguriţă muştar
3/4 cană ulei de măsline
1 praf sare
1 praf piper
Se amestecă laptele de soia, sucul de lămâie şi muştarul în blender. Apoi se adaugă în blender câte puşin ulei până când se întăreşte. La sfârşit, maioneza de post de potriveşte de sare şi piper.
Maioneză de post cu tofu
120 grame tofu moale
2 linguriţe suc de lămâie
2 linguriţe muştar
1 cană ulei vegetal
sare
Se combină sucul de lămâie, tofu şi muştarul în blender. Apoi se adaugă câte puţin ulei, amestecând continuu până se leagă maioneza de post. Se pune sare şi pipet, după gust.
Maioneză de post cu lapte de cocos şi caju
1/2 cană lapte de cocos
1/2 cană ulei de cocos moale
1/4 cană caju crud tăiat în jumătăţi
1/2 linguriţă sare
2 linguri ulei de măsline
3 linguri oţet din mere
Se amestecă laptele de cocos, uleiul de cocos, caju şi sarea la blender timp ce două minute sau până se formează o cremă fină. Cu blenderul încă pornit se adaugă câte puţin ulei, apoi oţetul. Se mai ţine la blender încă un minut până se formează maioneza. Înainte de consum se ţine la frigider două ore.