Alimentaţia sănătoasă ne preocupă din ce în ce mai des. La fel şi dietele pe care multe dintre noi încercăm să le urmăm. În acest caz peştele poate fi de multeori alternativa…
cea mai indicată, pentru că pe lângă faptul că are un gust deosebit, este uşor de făcut şi sărac în grăsimi.
Azi vă propunem macrou la cuptor cu sos de ceapă. Poţi să îl treci în meniu şi să îl asortezi cu cartofi la cuptor şi salată.
Ingrediente:
800 g macrou
2 cepe
zeama de la 2 lămâi
50 ml ulei
sare
piper
2-3 foi de dafin
300 ml vin alb
Se decongelează peştele, se trece prin câteva jeturi de apă şi apoi se lasă să se scurgă în sită.
Se aşază în tavă şi se condimentează cu sare, piper, foi de dafin, se stropeşte cu ulei, vin, apă şi zeama de la 2 lămâi şi se bagă în cuptor aproximativ 60 de minute, la foc potrivit.
În acest timp, se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în puţin ulei până devine sticloasă şi se lasă la rece. Cartofii se curăţă, se taie felii, se potrivesc cu sare, se stropesc cu ulei şi se rumenesc în cuptor.
După ce s-a făcut macroul, se scoate pe un platou, se taie rondele şi se serveşte cu sosul de ceapă şi cartofii copţi. Se ornează cu frunze de salată verde şi pătrunjel verde.
Preparare 30 minute
Coacere 60 minute
Ingrediente pentru 4 porţii
Cumpără Libertatea pentru Femei din această săptămână pentru a descoperi alte reţete delicioase !