Ai nevoie de o idee uşoară pentru cină? Atunci alege macaroanele cu carne de pui. Se prepară simplu, ai nevoie doar de cateva ingrediente şi cu puţin noroc nu e nevoie să treci pe la magazin înainte.
Ingrediente pentru 4 persoane:
carne de pasăre ;
500 g macaroane;
o ceapă mare;
un căţel de usturoi;
o cană roşii în bulion sau trei roşii mari, curăţate de coajă şi apoi tocate;
3 linguri ulei;
100 g caşcaval ras;
pătrunjel tocat; sare, piper
Pune 3 litri de apă cu sare la fiert, iar când aceasta clocoteşte adaugă macaroanele rupte în două şi fierbe-le conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi scurge-le bine. Căleşte ceapa tocată în uleiul încins într-o cratiţă, apoi adaugă usturoiul tocat mărunt şi carnea de porc tăiată cubuleţe. Ţine pe foc încă 2-3 minute, după care adaugă roşiile în bulion, piperul şi 3 linguri din apa în care au fiert pastele. Fierbe sosul de carne timp de 4-5 minute, după care presară pătrunjelul tocat şi amestecă sosul în pastele scurse. Serveşte cu caşcaval ras, presărat deasupra, direct în farfurie.