Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai găteşti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.
Timp de preparare: 35 minute
Ingrediente pentru 4 persoane
– 1 pachet lasagna (500 grame) – 2 ceşti supă concentrată de ciuperci (Maggi) – 3 ceşti smântână – 200 g brânză parmezan – 150 g unt – 4 linguriţe ulei de măsline – 6 fire de ceapă verde – 4 căţei usturoi – 4 roşii – 5 ciuperci mari tăiate – 1,5 kg carne de miel – sare, piper
Mod de preparare
1. Se pune pe foc un vas mare cu apă, în care s-a adăugat un praf de sare. Se pune pachetul de lasagna şi se fierbe timp de 8 – 10 minute. Se strecoară bine. 2. Se amestecă supa de ciuperci cu smântâna, brânza rasă de parmezan şi untul. Se amestecă până se topeşte untul complet şi amestecul devine omogen. 3. Într-o cratiţă de mărime medie, se încinge uleiul de măsline, apoi se pune ceapa tăiată foarte fin. Se căleşte foarte puţin, se adaugă pălăriile de ciuperci tăiate mărunt şi usturoiul, de asemenea tăiat. Se călesc uşor şi se scurg de ulei. 4. În amestecul de mai sus se adaugă şi carnea de miel, sarea şi piperul. 5. Într-un vas se pune o foaie de lasagna, se toarnă din sosul cu brânză, se pune deasupra o parte din compoziţia cu carne de miel. Se pune iar o foaie de lasagna, amestec cu miel, sos cu brânză şi rondele de roşii. Peste ultima foaie de lasagna se toarnă restul de sos cu brânză.6. Se introduce în cuptorul încins şi se lasă timp de o oră, până când lasagna capătă o culoare aurie.
Trucul nostru
– La sfârşit, poţi adăuga un strat de brânză mozzarela şi se mai ţine puţin la cuptor, până capătă o culoare aurie.