Jofre de biscuţi

.

Un desert gustos şi plin de toate aromele poate să îţi aducă zâmbetul pe buze imediat. Şi pentru că încă suntem în post, îţi prezentăm o altă reţetă de „ceva dulce”. Reţetele de post care
care au ca ingredient de baza biscuiţii sunt destul de multe, dar acum ai ocazia sa testezi ceva special. 

Ingrediente:

un kg biscuiţi de post
200 g zahăr
un pachet margarină
200 ml apă
200 g cacao
un praf de sare
150 g stafide
50 g migdale măcinate
200 g nucă măcinată
o esenţă de rom
coajă rasă de la o lămâie
coaja rasă de la o portocală
un plic de zahăr vanilat

Mod de preparare:

Pentru început, se pun într-o cratiţă margarina, zahărul, cacaua, apa, vanilia,  coaja de portocală şi de lămâie şi se lasă să fiarbă la foc potrivit, până capătă consistenţa unui sirop foarte bine legat.

Compoziţia fiartă se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei iar, între timp, se macină biscuiţii, nuca şi migdalele.

În compoziţia fiartă, se pun biscuiţii, nuca şi migdalele măcinate şi se amestecă uşor. Se pun stafidele, esenţa de rom şi un parf de sare.

Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu folie de plastic şi se lasă aproximativ 1-2 ore la rece. Se serveşte pudrată cu cacao.

Timp de  preparare 50 minute
Ingrediente pentru 6-8 porţii

Cumpără Libertatea pentru Femei din această săptămână pentru a descoperi alte reţete delicioase ! 

Foto: Shutterstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale