Jeleu cu fructe roşii

.

Cireşele au ele ceva special: sunt nişte fructe cu formă simpatică, ce îţi aduc aminte de copilărie şi te anunţă că se apropie vara şi vacanţa. Savurează!

500 g mix de fructe roşii (cireşe, vişine, coacăze, zmeură); 500 g zahăr pudră;o lingură apă de trandafiri; 9 foi gelatină transparentă.

Pune zahărul într-o crăticioară, adaugă 500 ml de apă şi amestecă până la dizolvarea completă. Încălzeşte siropul până fierbe şi lasă-l să clocotească 10 minute. Între timp, înmoaie foile de gelatină în apă rece. Ia siropul de pe foc şi adaugă apa de trandafiri. «Stoarce» foile de gelatină în mâini şi pune-le să se topească în siropul cald, în clocot. Repartizează fructele în mici recipiente, fără să le umpli complet. Umple recipientele cu jeleu cald. Lasă-le la rece minimum o oră. Scoate jeleurile cufundând recipientele câteva secunde în apă caldă. Serveşte-le imediat.

    
Vedete din Romania Vedete internationale