Inimă de negresă

.

timp de preparare: 65 minute

Ingrediente pentru 6 persoane

* 1 cană şi jumătate de apă
* 1 cană şi jumătate de zahăr
* 1 cană de ulei
* 3 căni făină
* 2 plicuri zahăr vanilat
* 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
* 1 lingură suc de lămâie
* 3 linguri de cacao
* un praf de sare
* zahăr pudră

Mod de preparare

1. Se pune într-un castron făina, se adaugă un praf de sare, bicarbonatul de sodiu stins cu suc de lămâie, zahărul, cacaua, aromele, apoi se toarnă apa şi uleiul.
2. Se amestecă toate aceste ingrediente cu ajutorul unui tel. Când compoziţia devine omogenă, se toarnă într-o tavă în formă de inimă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace la foc potrivit.
3. După ce s-a răcit, prăjitura se pudrează cu zahăr din belşug.
4. Pentru decor, decupează din hârtie forma dorită şi pune-o pe prăjitură.
Foto: Shutterstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale