Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai gătesti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.
> timp de preparare:35 minute
> timp de aşteptare:50 minute
Ingrediente (pentru 16 bucăţi):
Pentru aluat:
► 500 g făină
► 1 cub drojdie de bere
► 2 linguri de zahăr
► 1 pachet zahăr pudră
► 150 ml lapte
► 100 g unt
► 2 ouă
► o lingură coajă rasă de lămâie sau de portocală
► 0,5-1 l ulei pentru prăjit
Pentru ornat:
► 3 linguri zahăr pudră vanilat
1. Într-o adâncitură făcută în făina cernută se toarnă laptele căl-
duţ în care s-au dizolvat drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr. Se acoperă cu puţină făină şi se lasă să crescă 5 minute.
2. Se frământă apoi cu ouăle bătute cu restul de zahăr, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie, untul înmuiat şi un praf de sare. Se acoperă apoi cu un şervet şi se lasă la dospit, într-un loc cald, jumătate de oră.
3. Aluatul crescut se frământă din nou şi se întinde într-o foaie subţire de 1,5 cm. Se taie în formă de ineluşe şi se lasă din nou la dospit 10 minute. Se coc apoi pe rând în uleiul bine încins, câte 3-4 minute pe fiecare parte, la foc potrivit. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă şi se pudrează cu zahăr.
Foto: Shutterstock