Cea mai bună iahnie de fasole

.

Îţi plac reţetele cu fasole? Încearcă şi această iahnie de fasole simplă şi delicioasă!

Ingrediente pentru iahnie de fasole

400 g fasole boabe
2 morcovi
o ceapa
un ardei iute
2 caei usturoi
2 linguri ulei
câteva fire patrunjel
sare

Cum se prepară iahnia de fasole

1. Fasolea aleasa se pune la fiert cu apa de 3 ori cantitatea de fasole. Dupa ce a fiert 5 minute, se retrage de pe foc si se lasa asa în apa pentru doua ore. Apoi, apa se arunca.
2. Fasolea se pune din nou la fiert cu ceapa taiata marunt, morcovul trecut prin razazoarea cu ochiuri mici, uleiul, ardeiul iute, sarea si usturoiul feliat.
3. Se lasa la fiert 90 de minute, dar, în funcţie de fasole, poate fi gata dupa o ora.
4. Iahnia de fasole se serveste cu patrunjel.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton