Te-ai gândit vreodată că ai putea să faci halva în casă? Încearcă şi tu acest desert clasic!
Ingrediente: 250 ml ulei, 200 g făină, 100 g zahăr, 200 ml apă, 2 linguriţe cacao, un pliculeţ zahăr vanilinat, 100 g alune sau alte fructe uscate
Preparare
1. De preferat într-un tuci, se încinge uleiul şi se prăjeşte făina până devine maro.
2. Între timp, din apă cu zahăr şi zahăr vanilinat se face un sirop care se toarnă peste făina prăjită. Se trage apoi vasul de pe foc.
3. Se amestecă energic pentru a îngloba făina, se pune cacaua şi se amestecă alunele mărunţite.
4. Amestecul se răstoarnă pe masa unsă cu ulei şi se modelează sub forma unui salam. Se transferă pe un platou, se taie şi se lasă să se răcească.
Reţete raw: Halva de susan fără foc