Halva cu fistic

.

Halvaua este un desert bine cunoscut mai ales în ţările orientale şi adesea însoţeşte cafeaua sau ceaiul. Dar la fel de bine poate fi mâncată şi la finalul unei mese. În magazine găseşti sortimente diverse
diverse de halva, dar cea preparată de tine poate să aibă toate ingredientele şi aromele pe care ti le doreşti. Îţi propunem azi reţeta de halva cu fistic. Şi dacă ţii post şi îţi doreşti un desert special atunci prepară halva, noi îţi oferim şi alternative de ingredietie ca să obţii o reţetă de post.

Ingrediente

200 gr. fistic curăţat
225 ml. de lapte sau apă fiartă
115 gr. zahăr
25 gr. unt sau margarină
1 ceaşcă de făină
Esenţă de vanilie

Mod de preparare

Fisticul se pune într-un vas, peste el se pune apa clocotită şi se lasă să se înmoaie timp de 30 de minute. Apoi scoate-l din apă şi pune-l in blender, adaugă apa sau laptele şi mixează până se taie mărut dar ai grijă să nu devină pastă, apoi toată compoziţia se amestecă cu zahar.

Apoi într-o tigaie se pune untul sau margarina şi se topesc la foc mediu. Adaugă treptat făina, pasta de fistic şi lasă totul pe foc pentru 15 minute, amestecând continu, până când compoziţia se îngroaşă.

Apoi se aşează într-o tavă întinsă şi se lasă să se răcească, dupa care se taie în bucăţi mici.

Timp de preparare: 20 de minute
Calorii: 300/100 gr.
Buget: 30 ron

Poftă bună!

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton