O alegere rafinată.
Titlul nu spune multe, însă gustul face toţi banii. Încearcă acest preparat.
PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 45 MINUTE
►300 g brânză de capră
► 50 g smântână
► 1/2 castravete
► 2-3 frunze de mentă
► sare ► piper alb
► 6 foi de gelatină
► 50 ml supă de legume
În plus:
► 6 frunze de mentă mari
► 3 roşii coapte
► 1 căţel de usturoi
► sare de mare
► 500 g brânzică de casă
► Castravetele se spală şi se taie felii pe lungime, care se sărează. Menta se toacă mărunt. Supa de legume se încălzeşte. 3 foi de gelatină se dizolvă în 1-2 linguri de supă fierbinte, se amestecă cu brânza de capră. Se pun smântâna şi menta tocată, se adaugă sare, piper şi se amestecă.
► Se topeşte şi restul de gelatină. Brânzica de casă se amestecă cu 2 feliuţe de castravete şi cu puţină supă cu gelatină, se lasă 5 minute la congelator. Se împarte în patru. Se pune câte 1/4 pe o farfurie, i se dă o formă pătrată. Deasupra, se pune compoziţia din brânză de capră. Se dă 3 ore la rece.