Gulaşul este un preparat tradiţional unguresc, dar a devenit în ziua de azi faimos în întrega lume. A adoptat specificiul fiecărei ţări, a căpătat noi ingrediente şi arome iar în prezent toate ţarile …
ţarile din jurul Ungariei au propria reţetă de gulaş.
Noi va propunem o reţetă de gulaş care este foarte des întâlnită însă în Croaţia. Preparatul are la bază carne de pui iar de lângă el nu trebuie să lipsească gnocchi, pentru a obţine un gust desăvârşit.
Ingrediente
Piept de pui
2 pulpe de pui întregi
2 cepe tăiate mărunt
Usturoi , tăiat mărunt sau chiar pisat
O legătură de pătrunjel
Oregano
Frunze de dafin
500 gr. pastă de roşii
Apa, sare, ulei, piper negru
Mod de preparare
Carnea de pui trebuie tăiată în bucăţele cât mai mici şi de preferat este să păstrezi şi pielea de pe bucăţile de pui.
Ceapă şi usturoiul se prăjesc puţin, poţi adaugă şi apă pentru a le înăbuşi. Pune apoi carnea imprenă cu sarea şi piperul şi lasă-o pe foc la prăjit până ce se rumeneşte. Când căpăta o culoare frumosă şi îmbietoare poţi adaugă şi restul de condimente: patrunjelul,oregano,frunzele de dafin.
Lasă-le să fiarbă câteva minute, apoi toarnă pasta de roşii şi apă. După aceea acoperă cratiţă cu un capac şi lasă-o la foc mediu aproximativ 40 de minute. Înainte să fie gata, ia capacul cratiţei la o parte şi lasă gulaşul încă 15 minute pe foc, pentru ca sosul să scadă şi să se îngroaşe.
Gulaşul se serveşte cu gnocchi, care sunt nişte găluşte de făină pe care trebuie să le prepari separat. Pentru gnocchi ai nevoie de făină, ouă, sare şi ulei. Se prepară o compoziţie exact ca cea pentru găluştele obişnuite, iar apoi cu ajutorul unei linguri dai drumul găluştelor în apa clocotită.
După ce le scoţi din apă, punele într-un vas şi toarnă deasupra puţin ulei sau unt topit.
Calorii: 400 calorii/porţie
Pret: 30 ron
Foto: Shutterstock
Incearca si urmatoarele retete: gulas de porc, gulas de vita si papricas de pui
Ultima modificare noiembrie 20, 2023 5:29 pm