Probabil îl vezi stând cuminte şi vernil în borcane pe rafturile magazinelor şi, deşi eşti curioasă, nu te îmbii să îl cumperi. Îndrăzneşte, vei descoperi un sos plin de vitamine!
Guacamole este un sos cu consistenţă de cremă care are ca ingredient de bază frunctul de avocado, căruia i se adaugă arome şi ierburi proaspete. Pe lângă faptul că poate fi consumat cu nenumărate feluri de mâncare, mai are şi avantajul unui aport semnificativ de vitamine şi uleiuri volatile care contribuie la păstrarea tinereţii.
Ingrediente pentru o porţie
2 avocado proaspete, curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe
2 roşii coapte, cubuleţe
o ceapă roşie, cubuleţe
1 buchet de frunze de coriandru (numite cilantro în supermarket)
4 căţei de usturoi pisaţi
sucul de la o lămâie verde
1/4 linguriţă de sare de mare
1 ardei jalapeno, mărunţit
Preparare
Se pun ingredientele în robotul de bucătărie (în partea cu funcţie de blender) şi se procesează până când obţii o cremă onctuoasă omogenă.
Se pune la frigider până când capătă consistenţa untului.
Se poate consuma ca atare, cu chipsuri din mălai sau cu pâine prăjită, dar poate însoţi cu succes şi preparatele din carne sau cele dintr-un bufet suedez.
Calorii per porţie: 204
Timp de preparare: 20 minute (plus timpul cât stă la frigider)
Buget aproximativ: 23 lei
foto: Shutterstock
Ultima modificare august 4, 2020 1:31 pm