Grătar din cotlet de porc, marinat cu miere

.

Iată o metodă foarte simplă de a prepara cotletul de porc, folosind o compoziţie pentru marinare pe bază de miere. Înainte să vă apucaţi de acest fel de mâncare…
asiguraţi-vă că aveţi în casă o pungă ce se poate sigila în care să lăsaţi carnea peste noapte înainte de a o pune pe grătar.

Ingrediente:

–    4 bucăţi de cotlet de porc fără os, groase de 2 cm
–    Â¼ cană de miere
–    Â¼ cană de suc de lămâie
–    2 linguri de sos de soia
–    2 căţei de usturoi
–    1 lingură de Sherry pentru gătit

Mod de preparare

Amestecaţi mierea, sucul de lămâie, sosul de soia, usturoiul şi sherry-ul într-un castron. Apoi turnaţi acest amestec într-o pungă ce se poate sigila. Adăugaţi bucăţile de carne şi amestecaţi până ce compoziţia acoperă toate cotletele. Lăsaţi la frigider peste noapte.

Puneţi folie de aluminiu peste cărbuni sau peste ochiurile din centrul grătarului. Încingeţi în prealabil.

Puneţi carnea peste folie şi reduceţi focul la minim. Gătiţi timp de 15 minute sau până când carnea este pe gustul dumneavoastră. Fierbeţi marinatul şi turnaţi-l peste carne chiar înainte de a-l servi.

Sugestii:

Pentru marinat puteţi folosi şi zahăr brun în loc de miere.

Sursa: Grilled Pork Chops with Honey Marinade

Foto: Shutterstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale