Gogoși rapide cu lingura, rețeta lui chef Sorin Bontea. Sunt gata în 20 de minute!

.

Chef Sorin Bontea continuă să fie activ pe rețelele de socializare, unde împărtășește cu urmăritorii săi unele dintre cele mai interesante rețete. Celebrul bucătar a ales, de data aceasta, să pregătească o rețetă simplă de gogoși rapide.

Potrivit acestuia, este nevoie de doar câteva ingrediente simple, iar coca nu mai trebuie să stea la crescut. Astfel, gogoșile sunt gata în doar 20 de minute.

Gogoși rapide cu lingura, rețeta lui chef Sorin Bontea

Chef Sorin Bontea este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România și de fiecare dată când decide să dezvăluie câte o rețetă de-a sa, fanii săi sunt încântați. Și cum gogoșile fac parte din categoria celor mai iubite deserturi, chef-ul a decis că aceasta este o rețetă numai bună de încercat.

„Vă propun o rețetă de gogoși care se face foarte repede. La desert îți trebuie cantități exacte”, a afirmat Sorin Bontea pe contul său de Youtube, unde a arătat exact cum se prepară această variantă rapidă a gogoșilor.

Ingrediente:

  • 450 grame iaurt
  • 3 ouă întregi
  • 10 lingurițe zahăr vanilat
  • 20 grame extract de vanilie de Bourbon
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 3 lingurițe rase de praf de copt (15 grame)
  • 300 grame făină

Citește și: Tiramisu fără ouă, rețeta Elwirei Petre. Cum se prepară varianta adaptată pentru copii

Citește și: Cocoș cu vin – rețetă recomandată de Irina Margareta Nistor

Citește și: Pește în crustă de sare, rețetă recomandată de Cori Grămescu: „E gata în 30 de minute”

Citește și: Mircea Radu, trei rețete italienești cu care impresionează pe oricine: „Odată ce ai simțit gustul, nu te mai poți lăsa!”

Mod de preparare

Potrivit lui chef Bontea, se adaugă în bolul unui mixer iaurtul, ouăle, zahprul vanilat, extractul de vanilie și coaja rasă de lămâie. Se mixează până se încorporează toate ingredientele și se topește zahărul. c

Apoi se adaugă cele 300 grame făină și 3 lingurițe rase de praf de copt. Se mixează totul la viteză mică.

Când aluatul este gata, acesta se lasă să se dihnească 3-4 minute, până se încinge uleiul. Aluatul pentru aceste gogoși rapide nu se lasă la crescut.

„Ideea este că la gogoși, atunci când le prăjești, uleiul nu trebuie să fie foarte încins pentru că ele se ard, iar la interior nu vor fi gătite. Trebuie găsită temperatura ideală”, a explicat Sorin Bontea.

Se face o mică probă. Dacă gogoașa se duce pe fund, uleiul mai trebuie lăsat puțin să se încingă. Bucătarul a explicat că, după ce uleiul s-a încins, bagă lingura în tigaie pentru ca aceasta să se ungă bine cu ulei cald. Apoi, ia cu ea gogoșile și le pune în tigaie.

„În momentul când am pus compoziția de gogoși, trebuie să se ridice repede (la suprafața uleiului). Dacă stă foarte mult pe fund înseamnă că uleiul nu este încins”, a precizat el.

La final, după ce gogoșile rapide s-au prăjit, se scot cu o paletă și se pun într-un castron sau pe o farfurie adâncă.

„Poți să le tăvălești prin zahăr sau să le pudrezi cu zahăr”, a spus chef Sorin Bontea.

Cât durează prepararea acestor gogoși rapide, cu lingura? Ei bine, bucătarul a explicat: „5 minute pregătit ingrediente, 5 minute mixat, 10 minute prăjit”.

Sursă foto: Captură Youtube, Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton