Fripturi pentru toate gusturile

.

Sporeşte bucuria Sărbătorilor de Crăciun cu cele mai gustoase mâncăruri pregătite cu dragoste şi migală. Poate fi cel mai frumos dar oferit celor dragi.

Ingrediente (pentru 12 porţii):
► 1 pui de aproximativ 1 kg
► 1 kg carne de iepure
► 1 kg pulpă de viţel
► ulei
► unt
► 2 lămâi
► 2 morcovi
► o ceapă
► o căpăţână de usturoi
► o rădăcină de ţelină potrivit de mare
► dafin, rozmarin, cimbru, pătrunjel, salvie, oregano
► o cană de vin alb
► o cană de supă de carne sau de legume

1. Puiul spălat şi curăţat se condimentează cu sare şi piper peste tot, iar la interior se pun 2-3 căţei de usturoi tocaţi mărunt şi lămâile tăiate în sferturi. Se unge cu două linguri de ulei şi 25 g de unt şi se aşază într-o tavă unsă cu puţin ulei, pe un strat de legume (un morcov tăiat rondele, jumătate de ţelină tăiată cubuleţe şi o ceapă tăiată în sferturi, toate condimentate cu sare şi piper). Se adaugă jumătate cană cu apă şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ o oră, până se rumeneşte frumos.

2. Pulpa de viţel se curăţă de pieliţe, se fasonează şi se presară cu salvie, 2-3 căţei de usturoi pisaţi, o foaie de dafin şi rozmarin. Se leagă cu aţă, se unge cu 3 linguri de ulei şi 20 g de unt şi se aşază într-o tavă. Se toarnă jumătate cană cu supă şi jumătate cană cu vin şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit o oră. Se stropeşte din când în când cu sosul din tavă, să nu se usuce.  

3. Carnea de iepure se taie bucăţi şi se căleşte în 3-4 linguri de ulei, într-o tigaie cu fundul mai gros. Se adaugă restul de ţelină şi de morcov tăiate cubuleţe, 2-3 căţei de usturoi tocaţi mărunt, sare, piper, cimbru, rozmarin şi oregano după gust. Se stinge cu restul de supă şi vin şi se lasă să fiarbă înăbuşit, aproximativ o oră.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton