FRIPTURĂ: Carne de vită cu cartofi copţi şi verdeţuri

.

Iata cum sa prepari o friptura delicioasa de vita cu cartofi copti si verdeata, dupa o reteta usoara si rapida.
Ingrediente
►600 g cartofi noi
► 1 ceapă
► 2 morcovi
► 2 dovlecei mici
► puţin mărar şi arpagic
► 200 g brânză
► 4 linguri lapte
► sare, piper măcinat
► 1 lingură ulei de măsline
► 1 lingură zeamă de lămâie
► nucşoară
► 2 felii de carne de vită (180 g fiecare)
► ½ legătură măcriş
Citeste si reteta noastra de muschi de vita in vin
Preparare
► Se spală bine cartofii şi se fierb 15-20 de minute. Ceapa se toacă mărunt. Morcovii şi dovleceii se curăţă. Toate legumele se taie fâşii subţiri. Verdeţurile se spală şi se toacă mărunt.
► Se amestecă brânza, laptele şi verdeţurile, apoi se dă cu sare şi piper. Se încinge uleiul şi se călesc la foc mediu, cca 3 minute, ceapa, morcovii şi dovleceii. Se condimentează cu zeama de lămâie, sare, piper şi nucşoară.
► Carnea se coace pe grătar, cca 3-5 minute pe fiecare parte. Se dă cu sare şi piper. Cartofii se scurg de apă, se lasă să se răcească şi se taie pe lungime. Se pune deasupra compoziţia de brânză şi se presară măcrişul.

Data viitoare poate faci niste cartofi la cuptor cu ierburi aromate!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton