O friptură delicioasă, uşor de preparat şi sănătoasă! Încearcă şi tu friptura de porc cu garnitura de legume.
► 800 g carne de porc (cotlet, fără os)
► sare, piper măcinat
► 2 linguri ulei de măsline
► 20 g unt
► 1/4 l supă de carne
► 2 linguri amidon
► 500 g morcovi
Piure:
► 750 g cartofi fierţi
► 50 g unt
► 2 gălbenuşuri de ou
► sare, piper şi nucşoară
► 2 linguri unt
►Carnea se spală, se scurge de apă şi se dă cu sare şi piper. Cuptorul se preîncălzeşte la 180°C.
► Se încing uleiul şi untul, în care se căleşte carnea; apoi se toarnă supa şi se lasă la fiert 1 oră. Se scoate carnea şi se ţine la cald. Sosul de la friptură se dă cu sare şi piper şi se amestecă cu puţină apă în care s-a dizolvat amidonul.
► Cartofii se fierb 25 de minute cu sare. Se scurg. Se pasează cu untul şi gălbenuşurile, cu sare, piper şi nucşoară. Piureul se pune într-un şpriţer şi, pe o hârtie de copt se fac trandafiri, care se ung cu unt şi se coc 10 minute.
► Morcovii felii se fierb în apă sărată, 5 minute. Carnea se taie felii şi se serveşte cu sos şi garnitura din cartofi şi morcovi.