O reţetă uşoară şi delicioasă pentru toată familia. Încearcă şi tu friptura de porc cu sos de ardei şi tăiţei.
PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 30 MINUTE
COACERE: 20 MINUTE
► 4 felii de friptură de porc (cca 160 g fiecare)
► sare
► piper măcinat
► 1 lingură ulei de măsline
► 1 lingură unt
► 500g de tăiţei
Sos de ardei:
► 2 cepe
► 1 căţel de usturoi
► 2 linguri ulei de măsline
► 3 ardei graşi roşii
► 100 ml supă de legume
► sare
► piper măcinat
►Pentru sos, se toacă mărunt ceapa şi usturoiul. Ardeii se spală, se taie jumătăţi, se scot seminţele şi se taie felii (se păstrează câteva). Într-o crăticioară, ceapa se căleşte în uleiul încins, se adaugă usturoiul şi ardeiul, se lasă 3 minute, apoi se adaugă supa de legume şi se mai lasă pe foc cca 10 minute, apoi se amestecă până se obţine un piure. Se dă cu sare şi piper şi se lasă 5 minute să se răcească, apoi se pun şi feliile de ardei păstrate.
► Friptura se dă cu sare şi piper. Untul şi uleiul de măsline se încing într-o tigaie, în care se prăjesc feliile de carne, câte 2-3 minute, pe ambele părţi. Se pun pe farfurii, se toarnă sosul de ardei şi tăiţeii fierţi.
Încearcă şi reţeta de friptură de porc la tavă!
Foto: Northfoto