Sporeşte bucuria Sărbătorilor de Crăciun cu cele mai gustoase mâncăruri pregătite cu dragoste şi migală. Poate fi cel mai frumos dar oferit celor dragi.
Ingrediente: ► 1 kg muşchi de porc ► 50 g grăsime ► sare ► piper măcinat ► 2-3 căţei de usturoi ► o foaie de dafin
1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se şterge cu un prosop de bucătărie să se usuce şi se presară cu sare, piper şi foaia de dafin pisată. Se împănează din loc în loc cu usturoiul tăiat feliuţe, se leagă circular cu aţă şi se aşază într-o tavă.
2. Grăsimea se încinge şi se toarnă peste carne, apoi se pune tava în cuptorul foarte bine încins şi se coace. Când carnea s-a rumenit, se adaugă un polonic cu apă sau cu supă şi se coace în continuare, având grijă să se stropească din când în când cu sosul din tavă, să nu se usuce friptura prea tare.
3. Muşchiul se taie felii groase şi se serveşte cu sosul din tavă, garnituri de legume şi salate după gust.