Iată cum să prepari o friptură delicioasă. Citeşte reţeta pentru cotlet de porc la tavă cu sos de rodie.
Ingrediente: ►un kg cotlet de porc ►150 g șuncă afumată ►o căpățână usturoi ►sare grunjoasă ►2-3 linguri ulei de floarea-soarelui ►piper negru măcinat și boabe ►3-4 linguri pesmet alb ►75 g unt ►200 ml vin alb demisec ►o lingură zahăr brun ►o rodie mare
1. Se trece cotletul de porc printr-un jet de apă rece și apoi se șterge bine cu un șervet absorbant. Se condimentează cu sare, piper, se unge cu untul moale de la temperatura camerei și se înfășoară în folie. Se lasă la rece aproximativ 2 ore. 2. Se scoate apoi și se rumenește în tigaie cât să capete o crustă aurie. Se adaugă pesmetul și se înăbușă împreună cu bucata de cotlet. 3. Se așază în tavă și se împănează cu usturoi tăiat feliuțe subțiri și cu şuncă afumată. Se stropește cu vinul alb și cu uleiul de floarea-soarelui, iar pe deasupra se așază o crustă de pesmet și zahăr brun. 4. Se acoperă cu hârtie de copt și se bagă în cuptor. Se înăbușă aproximativ o oră, apoi se scoate hârtia de copt și se lasă să se rumenească. Spre final, se adaugă bobițele de rodie cât să-și lase sucul dulce-acrișor. După ce s-a rumenit, se feliază și se servește cu sosul și se ornează cu bobițe de rodie proaspătă.