Home > Culinar > Food vloggerița Blondelish, idei pentru un meniu festiv sănătos: „Sarmalele mele cu carne de porc și fară orez (keto) sunt senzaționale!”
Food vloggerița Blondelish, idei pentru un meniu festiv sănătos: „Sarmalele mele cu carne de porc și fară orez (keto) sunt senzaționale!”
Mihaela Metaxa-Albu și-a dus pasiunea, talentul și experiența pentru gătit în mediul online și a creat blondelish.com, un site cu rețete super delicioase, perfecte pentru toate gusturile și dietele.
Mâncărurile ei îți captează rapid atenția prin culoare, textură și… concept! Profesionalismul își spune cuvântul! Fost Pastry Chef la unul dintre cele mai apreciate restaurante din Londra, Mihaela reușește de fiecare dată să atragă atenția prin talentul cizelat de experiențele din străinătate și, mai ales de cursurile unei apreciate școli din Anglia. O recomandă site-ul unde este director creativ, blondelish.com, un loc virtual unde poți găsi cele mai savuroase meniuri, dar și o carte cu rețete perfectă pentru iubitorii de brânzeturi, „I Heart Cheese”. Totodată, Mihaela spune că o altă pasiune dragă ei este fotografia culinară.
Se vede cu ochiul liber! Ești un chef desăvârșit, dar și un fotograf pe măsură! Care sunt ingredientele cheie ale unei fotografii culinare cu adevărat apetisante?
În primul rând chiar ingredientele în sine! Acestea trebuie să fie cât mai fresh, pline de culoare, arome și personalitate. Când spun personalitate, mă refer la aspectul lor, pentru că de mult ori legumele sau fructele cu anumite defecte sunt mai fotogenice! Imaginația creează o poveste plină de textură. Fie că este vorba despre o gogoașă pufoasă, umplută cu crema de vanilie și presărată cu nuci pecan caramelizate, sau despre o friptură feliată pe un tocător din lemn masiv, pus în evidență de șervetul ușor mototolit, îi ofer ochiului pe lângă povestea dish-ului, multiple texturi care să îl captiveze. Un alt ingredient cheie este lumina! Cea caldă de la apus este perfectă!
Numește trei rețete all-time favorites de pe siteul tău. Ce îți spun fanii cel mai des legat de ele?
Frigănelele de pui cu mozzarella sunt pe gustul tuturor. Se fac ușor și sunt neașteptat de gustoase. Conopida la cuptor cu mix de condimente făcut în casă și fulgi de drojdie inactivă îi acaparează pe vegani sau cei care țin post în mod frecvent. Este o rețetă iubita pentru că păstrează sațietatea unei mese fară să piardă din savoare. Sarmalele de porc keto, sunt pe cât de gustoase, pe atât de ușoare. Asta pentru că nu conțin orez. Combinația de carbohidrați și carne este destul de grea pentru stomac.
Cum gestionezi momentele în care unul dintre followeri revine cu feedback și îți spune că nu i-a ieșit rețeta?
Mă bucur când prietenii mei din online revin cu feedback, fie el pozitiv sau constructiv. E perfect normal că o rețetă să iasă sau nu, asta pentru că gătitul depinde de atât de multe circumstanțe. Încerc să îmi dau seama unde anume s-a procedat diferit față de ceea ce eu am făcut inițial. E posibil că unele ingrediente să nu fi stat la temperatura camerei, sau poate că undeva s-a omis/înlocuit un ingredient.
De asemenea, gramajele ingredientelor sunt foarte importante, în special la patiserie, dar nu numai. Recomand că substituirile de ingrediente să se facă doar atunci când cunoști rețetă respectivă și ai abilitățile de a o dezvolta mai departe.
Ce și cine te inspiră cel mai tare atunci când creezi conținut online?
Prietenii din online, bineînțeles! Ei îmi oferă motivația, dar și inspirația de zi cu zi. Cu ajutorul analytics-urilor, dar și a feedback-ului primit pe social media îmi dau seama ce rețete sunt cele mai apreciate. Scot ingrediente comune și îmi dau seama de unde pot să construiesc mai departe. Ingredientele de sezon sunt o altă poartă de inspirație, iubesc să merg în piață ori de câte ori am ocazia.
Ești autorul cărții „I Heart Cheese”. E clar cât de mult iubești brânzeturile. În afară de ele, ce alt ingredient iubești și gătești să spunem obsesiv cu el?
„I Heart Cheese” este prima carte de rețete pe care am scris-o, dar nu și ultima. În proces de creație este cea de-a doua carte, care va prezenta rețete din dieta keto, simple și gata de pus pe masă în doar 30 de minute! Dintre ingredientele care nu-mi lipsesc din bucătărie sunt fulgii de sare Maldon. Am cel puțin trei tipuri de sare pe masă și pur și simplu nu aș vedea viață în bucătărie fără sare.
Recomandă-ne un meniu festiv pe care să-l pregătim ușor cu ajutorul rețetelor blondelish.com