Foitaj cu prune

.

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai gătesti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.

500 g aluat congelat de foitaj;
15 g zahăr tos; zahăr-pudră;
1 kg prune sau alte fructe proaspete;
500 ml frişcă;
frunzuliţe de mentă pentru decor

Dezgheaţă aluatul, întinde-l cu făcăleţul şi presară-l cu puţin zahăr tos.
Înţeapă-l din loc în loc cu o furculiţă şi coace-l la foc iute, în cuptorul preîncălzit, timp de 20 de minute. Taie foitajul în 18 pătrate egale. Pune frişca în poş şi ornează un pătrat, adaugă câteva jumătăţi de prună decojită, acoperă cu un alt pătrat de foitaj, repetă operaţiunea cu frişcă şi fructe şi acoperă cu a treia bucată de foitaj. Serveşte desertul imediat, decorat cu zahăr pudră şi frunzuliţe de mentă.
Poţi înlocui prunele cu caise sau orice alte fructe proaspete ai la îndemână.

    
Vedete din Romania Vedete internationale