Fel principal: Pulpă de gâscă, cu găluşti din cartofi şi varză roşie

.

O combinaţie de vis!
Încearcă acest fel de mâncare de care te vei ândrăgosti la primul… gustat.

PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 1 ORĂ ŞI 30 MINUTE – VARZA ROŞIE: 1 ORĂ

Pulpa de gâscă:
►500 ml suc de mere
► 2 batoane de scorţişoară
► 6 cuişoare
► 1 lingură zahăr
► piper boabe
► 4 pulpe de gâscă
► sare, piper măcinat
► 2 linguri cimbru tocat
► 40 ml Calvados
► 400 ml supă de pui
► 1 linguriţă rasă de amidon
► ulei pentru uns tava
Varza roşie:
► 1 kg varză roşie
► 2 mere ► 50 g unt
► 1 ceapă mică
► 2 căţei de usturoi
► 1/4 l apă
► 1/8 l vin roşu
► 2 linguri zahăr
► 2 linguri oţet
► sare, piper măcinat
În plus:
► 1 pachet găluşte
► 4 linguri crutoane
► 2 linguri unt
► pătrunjel tocat

► Se amestecă sucul de mere, cu scorţişoara, cuişoarele şi câteva boabe de piper. Se adaugă zahăr, calvados şi amidon şi se amestecă foarte bine. Se pun în marinata obţinută pulpele de gâscă şi se lasă peste noapte.
► Se preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Se scot pulpele de la marinat şi se lasă să se scurgă. Marinata se strecoară şi se păstrează zeama. Pulpele se dau cu sare, piper şi cimbru, se pun într-o tavă unsă cu ulei şi se lasă la foc mic, 1 oră şi jumătate. Se stropesc periodic cu marinata şi cu supa de pui.
► Se scot frunzele ofilite de la varză, se îndepărtează cotorul şi se taie varza fâşii. Merele se taie bucăţele mici, fără cotor. Se în-cinge untul într-o cratiţă şi se pun bucăţile de măr, apoi varza, usturoiul şi ceapa. Se completează cu apa şi vinul roşu. Se adaugă zahărul şi oţetul, se asezonează cu sare şi piper şi se lasă la cuptor cca 45 de minute.
► Găluştele se prepară conform indicaţiilor de pe pachet. Crutoanele se rumenesc în puţin unt.
► Pe o farfurie întinsă se pune câte o pulpă, o găluşcă, garnitura de varză roşie, câteva crutoane şi puţin pătrunjel tocat.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton