O reţetă delicioasă pentru toată familia.
► Ingrediente
►8 aripi de curcan
►4 ardei
►un fir praz
►2-3 fire usturoi
►2 cepe
►o țelină mică
►sare grunjoasă
►piper negru și verde măcinat
►busuioc verde
►6 roșii medii
►75 g unt
►3 linguri ulei de măsline
►un praf curry
►o linguriță miere
Pentru Craciun, incearca sa faci si o piftie de curcan!
► Preparare:
1. Se spală aripile, apoi se condimentează cu sare, piper și busuioc verde.
2. Se curăță prazul și usturoiul și se pasează. Se împănează aripioarele cu pasta aromată și se lasă câteva ore la rece.
3. Între timp, se curăță şi se toacă ceapa şi țelina și se călesc în uleiul de măsline. Se adaugă roșiile pasate și se potrivesc cu sare și piper, după gust. Se lasă să scadă și, la final, se adaugă mierea şi curry.
4. Se pun aripile într-o tavă, la cuptor, şi se rumenesc. Se servesc cu legumele în sos.
Alte reţete:
Aripioare cu legume şi sos.
Şniţel de curcan.
Foto: Thinkstock
Ultima modificare noiembrie 8, 2019 10:20 am