Elwira Petre, rețetă de turtă dulce de sărbători. „O am de la tata, el e specialistul la noi!”

.

Elwira Petre (41 de ani) are o rețetă specială de turtă dulce, moștenită de la tatăl ei, de care este tare mândră.

Soția lui Mihai Petre (44 de ani) și-a obișnuit deja fanii cu prezentarea în mediul online a preparatelor culinare tradiționale din familia ei. Cum se apropie sărbătorilor de iarnă, s-a gândit că nu ar strica să posteze pe rețelele de socializare rețeta unui preparat dulce și bun, ce nu ar trebui să lipsească de pe masa festivă de Crăciun.

Elwira Petre a împărtășit comunității sale din spațiul virtual de ce ingrediente este nevoie pentru prepararea desertului ales de ea pentru aceste sărbători – turta dulce. De reținut este că Elwira prepară aluatul cu cel puțin o lună înainte de a coace turta.

„Aceasta rețetă de turtă dulce a devenit deja o tradiție în comunitatea noastră
Vă invit la noi în bucătărie să vă arăt cum pregătim o rețetă de Sărbători super specială pentru noi.
Eu am rețeta de la tata, el e specialistul în turtă dulce la noi”
– și-a început ea postarea, mândrindu-se cu faptul că rețeta este moștenire de familie.

Apoi a enumerat ingredientele:

1 kg făină
3 ouă
90 g condimente pentru turtă dulce (scorțișoară, nucșoară, piper, coriandru, ghimbir, cuișoare, cardamom, anason- amestecate și măcinate).
500 ml miere,
250 g unt,
1,5 pahare zahar
3 lingurițe bicarbonat de sodiu
130 ml lapte
1/2 linguriță sare

Cum se prepară turta dulce după rețeta Elwirei Petre

„500 ml miere, 250 g unt, 1,5 pahare zahăr – le încălzim la foc mic până se topesc. Amestecam 3 lingurițe de bicarbonat cu 130 ml lapte. În masa de miere care trebuie să fie rece, adăugăm 1 kg faină.
Apoi adăugăm lapte amestecat cu bicarbonat, 3 ouă, 1/2 lingurița sare și 90 g condimente pentru turta dulce (scorțișoară, nucșoară, piper, coriandru, ghimbir, cuișoare, cardamom, anason- amestecate și măcinate). Eu am noroc din punctul ăsta de vedere, mie îmi trimite mereu tata amestecul de condimente gata făcut. Acum urmează să adăugăm cel mai important ingredient, timpul!

Citeşte şi: Elwira Petre, desertul copilăriei: „Bunica ne răsfăța cu ele”

Citeşte şi: „Mâncarea delicioasă a puturosului”, rețeta cu care Gabriela Cristea face senzație pe internet. De ce ingrediente ai nevoie

Citeşte şi: Mihaela Bilic, cea mai simplă rețetă pentru slăbit: „Încercați și veți constata că vă simțiți sătui cu mai puțină mâncare”

Citeşte şi: Salma Hayek a dezvăluit rețeta supei speciale cu efect anti-îmbătrânire. „Asta e cheia!”

Masa de ingrediente bine amestecată și frământată o punem în frigider pentru 3-5 săptămâni” – a explicat Elwira Petre în postarea sa. Soția lui Mihai Petre a mai precizat că începe să coacă turta ducle în apropierea sărbătorilor, iar desertul poate fi consumat și la câteva săptămâni după preparare (dacă mai rămân).

„Eu după 3-5 săptămâni fac din aluat turte micuțe în diverse forme, dar și o turtă mare cu magiun de prune. Se pot consuma încă 3-4 luni după ce le coaceți. La noi ultimele bucăți dispar chiar de Paște :)”
– a încheiat ea.

Foto – Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton