Elwira Petre, desertul copilăriei: „Bunica ne răsfăța cu ele”

.

Elwira Petre își răsfață, de fiecare dată când are timp, urmăritorii de pe rețelele de socializare cu câte o rețetă delicioasă.

De data aceasta, soția lui Mihai Petre și-a surprins fanii cu rețeta desertului copilăriei sale.

Elwira Petre, desertul copilăriei

Elwira Petre a precizat, pe Instagram, că are rețeta de la bunica ei, care îi făcea acest desert atunci când era mică.

„Un fel de American pancakes ale copilăriei mele. Rețeta o am de la bunica mea, care ne răsfăța cu ele. Perfecte și rapide pentru mic dejun sau cină. Ies super pufoase și delicioase”, a afirmat Elwira pe rețeaua de socializare, unde a postat și rețeta.

Ingredientele necesare, enumerate de soția lui Mihai Petre:
4 linguri de făină
4 linguri de smântână
4 linguri de lapte
4 gălbenușuri de ou
3 linguri de zahăr

Dansatoarea a explicat că modul de preparare este unul foarte simplu: „Amestecăm. Apoi adăugăm spuma de la 4 albușuri și amestecăm delicat”.

Aceste american pancakes se coc în tigaie.

Citește și: Cum arată casa în care locuiesc Mihai și Elwira Petre

Citește și: Elwira Petre și fiica cea mare, apariție rară la TV. Catinca, reacție adorabilă la schimbul de declarații de dragoste dintre părinții ei

Citește și: Cum își întărește Elwira Petre imunitatea. Mixul cu care spune că se protejează de gripă: „Mă întorc la remedii naturiste”

Citește și: Cel mai ciudat loc în care Mihai și Elwira Petre au făcut dragoste

Soția lui Mihai Petre, o gospodină desăvârșită

Elwira Petre își răsfață des familia cu cele mai delicioase și apetisante preparate. Aceasta nu doar că le pregătește lui Mihai Petre și fiicelor lor cele mai bune rețeta, dar, de cele mai multe ori, le împărtășește și pe Instagram.

„Când am un pic de timp liber îmi place mult să gătesc. Dar și mai mult îmi place sa văd cum mănâncă cu pofta și bucurie fetele și Mihai Petre”, a spus Elwira într-o postare.

„Vă las mai jos o rețeta pentru 2 tarte pe care le-am pregătit recent: una cu somon și roșii pentru masa de prânz sau seara, iar alta cu caise, un desert usor și fără gluten”, le-a mai spus ea urmăritorilor ei.

Aluatul pentru 2 tarte:
500 gr. faină fără gluten (puteți folosi și faina normala)
300 gr. unt de cocos (puteți folosi aceiași cantitate de unt normal)
2 ouă
Un pic de apă
1 lingurița sare
1 lingurița zahăr
Aluatul, după ce îl frământați, se lasă în frigider timp de 30 minute.

Umplutură Tartă cu somon:
3 rosii medii
300 ml. smântâna 18% grăsime
3 ouă
100g Somon afumat
1 ceapa mica
Sare și piper

Umplutură Tartă cu caise
1/2 kg caise
400 ml. smântâna 18% grăsime
Miere câtă doriți
2 ouă
Esența de vanilie, după gust
80 gr. fulgi de migdale

„Scot aluatul din frigider si îl așez în două forme. Într-una pun rosiile tăiate bucăți, în cealaltă caisele tăiate bucăți. Le pun în cuptor la 180 grade, timp de 20 minute, ambele în același timp. După ce le scot din cuptor, în cea cu rosii torn amestecul pentru Tarta cu somon și în cea cu caise, amestecul pentru Tarta cu caise. Le mai las la cuptor încă 25 min. Și gata masa de prânz și desert, pregătite in același timp”, a precizat Elwira Petre.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus cum arată preparatele Elwirei Petre

Sursă foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton