Dacă tot suntem în Postul Crăciunului, de ce să nu ne delectăm cu câteva dintre cele mai apetisante deserturi tradiţionale de pe Glob? Iată câteva exemple de măiestrie în bucătărie şi dulciuri care îţi lasă gura apă.ITALIA - TiramisuNimic nu se compară cu rafinatul şi cremosul tiramisu. O prăjitură cu pişcoturi şi cremă fină de brânză mascarpone, lichior amaretto de migdale şi cacao. Cum reţeta de tiramisu poate fi adaptată şi în variantă de vară, nu trebuie să rataţi tiramisu cu fructe de pădure.GERMANIA - Prăjitură cu ciocolatăCiocolata este preferata oricărei femei şi chiar dacă vă place frişca sau de obicei alegeţi un aluat mai uşor, nimic nu se compară cu un tort de ciocolată bine făcut. De la varianta germană de tort Pădurea Neagră, la celebrele "lava cake" americane, prăjiturile cu ciocolată ne fac viaţa mai frumoasă. Reţete găsiţi şi la noi pe blog, atât în variante simple, de post, cât şi raw vegan.TURCIA - Îngheţată de fructeÎngheţata turcească este doar unul dintre deliciile împrumutate de noi din Orient. Fie că degustăm un gelato pe malurile apei în Veneţia, că savurăm arome inedite cu bucăţele de fursec în Statele Unite sau ne bucurăm de aroma de fistic şi apă de trandafiri pe malul Bosforului, îngheţata este un răsfăţ suprem oricând şi oriunde.Citeşte mai departe despre cele mai delicioase deserturi tradiţionale din lume şi află care este cel mai îndrăgit preparat dulce românesc pe pagina următoare! FRANŢA - Choux a la crèmePe lângă croissant şi macarons, francezii sunt celebri pentru vinuri şi choux a la crème. Una dintre puţinele reţete care includ aluat opărit şi cremă fină, aceste prăjituri tip fursec cu cremă de ouă şi frişcă, pot fi umplute cu absolut orice şi suportă şi glazură de ciocolată, pentru fanii genului. Cum să nu le iubeşti?ROMÂNIA - PapanaşiDeşi cozonacul este cel care trece de obicei drept desert tradiţional la noi, toată lumea ştie cât de mult ne plac, nouă, românilor, papanaşii. Deliciosul desert se face dintr-ul aluat de brânză proaspătă de vaci şi făină, prajite în mult ulei încins. Dacă vreţi o variantă mai sănătoasă, cel mai bine este să citiţi reţeta noastră raw.EGIPT - Umm AliAceastă budincă, asemănătoare cu englezeasca "bread pudding" sau cu macaroanele noastre cu brânză este absolut delicioasă. Egiptenii o numesc Umm Ali, care se traduce, literalmente "mama lui Ali" şi provine, probabil, de la o reţetă de familie a cuiva pe nume Ali. Dacă nu ajungeţi în Egipt prea curând, încercaţi la magazinele cu specific egiptean din zonă sau la restaurante arăbeşti.