FRANŢA – Choux a la crème
Pe lângă croissant şi macarons, francezii sunt celebri pentru vinuri şi choux a la crème. Una dintre puţinele reţete care includ aluat opărit şi cremă fină, aceste prăjituri tip fursec cu cremă de ouă şi frişcă, pot fi umplute cu absolut orice şi suportă şi glazură de ciocolată, pentru fanii genului. Cum să nu le iubeşti? ROMÂNIA – Papanaşi
Deşi cozonacul este cel care trece de obicei drept desert tradiţional la noi, toată lumea ştie cât de mult ne plac, nouă, românilor, papanaşii. Deliciosul desert se face dintr-ul aluat de brânză proaspătă de vaci şi făină, prajite în mult ulei încins. Dacă vreţi o variantă mai sănătoasă, cel mai bine este să citiţi reţeta noastră raw.
EGIPT – Umm Ali
Această budincă, asemănătoare cu englezeasca „bread pudding” sau cu macaroanele noastre cu brânză este absolut delicioasă. Egiptenii o numesc Umm Ali, care se traduce, literalmente „mama lui Ali” şi provine, probabil, de la o reţetă de familie a cuiva pe nume Ali. Dacă nu ajungeţi în Egipt prea curând, încercaţi la magazinele cu specific egiptean din zonă sau la restaurante arăbeşti.