Home > Culinar > Drob de miel pentru Paște, după rețeta lui Florin Dumitrescu. Juratul de la „Chefi la cuțite” adaugă un ingredient care îi sporește savoarea
Drob de miel pentru Paște, după rețeta lui Florin Dumitrescu. Juratul de la „Chefi la cuțite” adaugă un ingredient care îi sporește savoarea
Drobul de miel este unul dintre cele mai îndrăgite preparate tradiționale de pe masa festivă de Paște.
Acest aperitiv specific Sărbătorilor Pascale se prepară foarte ușor și poate fi pregătit în mai multe variante, în funcție de preferințe. Unii îl fac doar din organe de miel, alții adaugă și carne macră, unii pun ouă fierte în el, alții nu. Indiferent de modul de preparare, drobul de miel nu trebuie să lipsească de pe nicio masă cu ocazia Paștelui.
Astăzi vă prezentăm o rețetă de drob testată și recomandată de unul dintre cei trei jurați celebri de la “Chefi La cuțite”, Florin Dumitrescu. El nu pune ouă fierte în drob, dar adaugă în compoziție pulpă de miel, pentru o textură mai interesantă și un gust mai savuros.
Haideți să descoperim, pas cu pas, cum se prepară drobul de miel pe care Chef Florin Dumitrescu îl pregătește pentru familia lui cu ocazia Sărbătorilor Pascale.
un pachet de organe de miel (prapur, inimă, plămân, ficat, fără rinichi)
pulpă de miel (200 grame)
oțet de mere
cimbru
foi de dafin
2 legături de ceapă verde
5 legături de mărar
5 legături de pătrunjel
9 ouă
sare și piper
Mod de preparare
La început, prapurul trebuie pus într-un vas cu apă, pentru a fi mai ușor de lucrat cu el. Se spală bine toate organele. Rinichii nu se pun pentru că ar putea schimba gustul preparatului.
În apa în care vor fierbe organele se pune oțet. Se mai adaugă și cimbru și foi de dafin. Organele trebuie lăsate să fiarbă 30 – 35 minute. Pulpa de miel crudă se toacă la mașina electrică.
Cuptorul se încinge la 160 grade. Ficatul fiert se pune de o parte. Restul organelor se toacă și ele la mașină. Ficatul se taie la mână, în cuburi mici, pentru ca drobul să aibă o textură deosebită.
Ceapa verde mărarul și pătrunjelul se toacă mărunt și se pun în vasul cu carne. Se adaugă 9 ouă și se amestecă totul bine. Se asezonează cu sare și piper, după gust.
Se unge vasul de gătit cu ulei, așezăm prapurul în el, iar apoi punem compoziția de carne. Acoperim umplutura cu restul prapurului. Punem tava cu drob într-o altă, pe care o umplem pe jumătate cu apă. Drobul se dă la cuptor timp de două ore.