Chef Sorin Bontea a dezvăluit care este rețeta lui de drob de miel, unul dintre cele mai îndrăgite preparate tradiționale de Paște. Bucătarul a dezvăluit și care este secretul lui pentru a avea un drob delicios, deloc uscat.
Chef Sorin Bontea obișnuiește să împărtășească cu fanii lui din mediul online diverse rețete și cum se apropie Paștele, acesta a considerat că este momentul ideal pentru a dezvălui cum pregătește el drobul de miel.
Ingrediente drob de miel
Sorin Bontea a precizat că el folosește doar câteva ingrediente simple, dar care dau un gust deosebit drobului de miel.
Bucătarul a precizat că alege să pună câteva legături de mărar și pătrunjel, verdeața fiind foarte importantă în această rețetă, dar și 4-5 cepe mai mari.
Se toacă ceapa mărunt, iar organele se taie cubulețe mici.
„Navastă-mea face drobul cu organele fierte, mie îmi plac mai mult înăbușite că au mai mult gust”, a precizat chef Sorin Bontea pe canalul său de Youtube.
Într-o cratiță mai mare se pun uleiul și organele pentru a fi înăbușite. Într-o tigaie separată se pune ceapa, care se călește în 150 ml de ulei.
În timp ce organele de află pe foc se adaugă sare și piper după gust.
„Mai pun sare când o amestec, dar vreau ca și organele să-și tragă gust”, a precizat bucătarul.
După ce a scăzut aproape de tot zeama lăsată de organe, se stinge focul și se lasă să se răcească. După ce s-au răcit bine, organele se dau prin mașina de tocat, apoi mărarul și pătrunjelul. Se adaugă ceapa tocată, ouăle, sarea și piperul și se amestecă bine.
„Dacă mi se pare prea uscat, mai adaug niște suc de la organe”, a precizat chef Bontea.
Compoziția se pune în prapurele pus în forma de copt, fiind acoperită foarte bine. Se dă la cuptorul încins la 180 de grade timp de 30 – 40 de minute, în funcție de cuptor.
După ce s-a copt, din tavă se scurge surplusul de grăsime pentru ca drobul de miel să nu se lipească de tavă după răcire. După ce s-a răcit bine, drobul se scoate din tavă și se dă la frigider peste noapte.