(P) Diademă a la milaneze

.
O rețetă demnă de o prințesă! Continuăm seria rețetelor asortate cu accesoriile tale preferate, iar astăzi ne adresăm celor care au un stil vestimentar sofisticat, simplu și în același timp îndrăzneț. Dacă știi să porți cu stil o diademă, atunci aceasta e rețeta perfectă pentru tine.

Ingrediente

  • 200 grame spirale integrale Pambac
  • 2 felii de bacon groase, tăiate fâșii
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi tăiați felii
  • câteva linguri de parmezan ras
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 2 linguri busuioc proaspăt tocat mărunt
  • boia, sare și piper după gust

Mod de preparare

(P) Diademă a la milaneze Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Între timp, se prepară sosul. Se încălzește o tigaie mare, care nu lipește, la foc mediu. Se pune baconul în tigaia fierbinte și se lasă un minut sau două, apoi se adaugă ceapa. Se lasă la sotat până când bacon-ul începe să devină crocant, iar ceapa începe să se caramelizeze – aproximativ cinci minute.

Se dă focul la mic. Se adaugă boiaua, usturoiul și piperul împreună cu uleiul de măsline, dacă este nevoie. Dacă a rămas în tigaie suficientă grăsime de la bacon, este posibil să nu fie nevoie de ulei.

Când s-au făcut pastele, se scurg bine, apoi se pun în tigaie peste amestecul de bacon și ceapă. Se amestecă pastele cu restul, apoi se adaugă busuiocul, pasta de roșii și parmezanul. Se amestecă din nou, înainte de servire.

Pentru această rețetă îți recomandăm să folosești pastele integrale Pambac sub formă de spirale. Pastele integrale conțin un plus de vitamine, minerale și fibre. Nu uita, însă, că poți pregăti aceeași rețetă și cu paste clasice, sub orice formă – spaghette, melcișori, macaroane, tuburi, elice.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton