Dezlegarea la peşte este o ocazie bună să punem pauză postului Crăciunului şi să mâncăm nişte proteine sănătoase, din carne de peşte. Iată câteva reţete cu peşte care vă văr delecta familia şi prietenii.
Ingrediente:
►un kg pește (crap, știucă)
►un kg roșii
►2 ardei capia
►2 cepe
►un fir praz
►sare
►piper negru măcinat
►1-2 lingurițe ulei de măsline
►o legătură pătrunjel
1. Se curăță şi se spală peștele în apă rece. Se clătește bine și apoi se taie rondele. Se pun să fiarbă în apă cu sare într-o oală de 3 litri.
2. Între timp, se adaugă ceapa, prazul și ardeii capia, tăiate toate mărunt.
3. Se lasă să clocotească și, după ce a fiert peștele, se scoate cu spumiera, se răcorește și se curăță carnea.
4. Roșiile se opăresc, între timp, și se decojesc. Se pasează cu blenderul și se trec prin sită.
5. În ciorbă, se adaugă sucul de roșii, uleiul de măsline, sare și piper, după gust. Se mai lasă să clocotească aproximativ 15 minute.
6. Cubulețele de pește se adaugă spre final în ciorbă, să nu se zdrobească. Se servește ornată cu pătrunjel proaspăt.
Crap cu lămâie și sos de mărar
► Ingrediente
►8-10 rondele de crap
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►ulei pentru prăjit
►150 g făină
►100 g pesmet
►2 legături mărar
►2-3 lingurițe oțet balsamic
►2-3 linguri ulei de măsline
►2-3 lămâi
►salată verde pentru ornat
► Preparare:
1. Se trec rondelele de pește prin jet de apă rece. Se lasă să se scurgă pe șervet absorbant. Se condimentează cu sare și piper, după gust.
2. Se trece peștele prin făina amestecată cu pesmetul și se prăjesc în uleiul încins. După ce au devenit aurii, se scot și se scurg de grăsime.
3. Se spală mărarul și se toacă mărunt. Se amestecă cu sare, piper, ulei de măsline, oțet balsamic și zeama de la 2 lămâi.
4. Peştele se serveşte cu sosul de mărar și se ornează cu felii de lămâie și salată verde. Citeşte mai departe şi vezi şi alte reţete tradiţionale cu peşte pentru dezlegarea la peşte din acest weekend, pe pagina următoare!