Desert: Vişine în jeleu

.

Atenţie! Produce dependenţă!
Nu este nici dulce, nici acru. Este delicios!

PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 35 MINUTE
► 500 g vişine (proaspete sau din compot)
► 80 ml apă
► cca 20 ml de suc de vişine din compot
► 1 lingură suc de lămâie
► 65 g gelatină
► 1 vârf de colorant alimentar roşu
► 110 g zahăr
► 200 g frişcă (33%)
► mentă pentru decor

► Se scurg vişinele din compot. Se completează sucul de vişine cu apă, până la 1 litru. Se adaugă sucul de lămâie, colorantul şi gelatina. Se amestecă bine şi se lasă la scurs pentru 30 de minute.
► Se asezonează cu zahăr, după gust, şi se încălzeşte (cel mai bine pe baie de abur), la aproximativ 60°C. Se amestecă constant.
► Se toarnă un strat de cca 5 mm de gelatină într-o formă de copt şi se lasă să se întărească. Se întind vişinele spălate şi uscate. Se lasă margini libere de 5 mm. Se adaugă treptat gelatina. Se lasă forma la frigider.
► Se răstoarnă desertul pe o farfurie. Se serveşte cu frişcă şi se decorează cu mentă.

    
Vedete din Romania Vedete internationale