Atenţie! Produce dependenţă!
Nu este nici dulce, nici acru. Este delicios!
PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 35 MINUTE ► 500 g vişine (proaspete sau din compot) ► 80 ml apă ► cca 20 ml de suc de vişine din compot ► 1 lingură suc de lămâie ► 65 g gelatină ► 1 vârf de colorant alimentar roşu ► 110 g zahăr ► 200 g frişcă (33%) ► mentă pentru decor
► Se scurg vişinele din compot. Se completează sucul de vişine cu apă, până la 1 litru. Se adaugă sucul de lămâie, colorantul şi gelatina. Se amestecă bine şi se lasă la scurs pentru 30 de minute. ► Se asezonează cu zahăr, după gust, şi se încălzeşte (cel mai bine pe baie de abur), la aproximativ 60°C. Se amestecă constant. ► Se toarnă un strat de cca 5 mm de gelatină într-o formă de copt şi se lasă să se întărească. Se întind vişinele spălate şi uscate. Se lasă margini libere de 5 mm. Se adaugă treptat gelatina. Se lasă forma la frigider. ► Se răstoarnă desertul pe o farfurie. Se serveşte cu frişcă şi se decorează cu mentă.