Este sezonul strugurilor şi tartele cu fructe sunt la mare căutare. Dacă vreţi un desert delicios şi rapid, care să păstreze aroma strugurilor intactă, încercaţi o tartă cu struguri şi cremă de brânză proaspătă.
► Ingrediente
Pentru blat:
► 5 ouă
► 8 linguri zahăr
► 6 linguri făină
► un plic zahăr vanilat
► un praf sare
► 5 linguri unt topit
Pentru cremă:
► 250 g cremă de brânză
► 4 gălbenușuri
► 250 g zahăr pudră
► un plic gelatină
► zeama de la 1-2 lămâi
► 2 ciorchini struguri albi
► Preparare:
1. Gălbenușurile se freacă cu sarea, iar albușurile se bat spumă. Se adaugă zahărul, apoi gălbenușurile, untul topit și, la sfârșit, făina cernută. Se încorporează ușor și se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace.
2. În timpul acesta, se freacă gălbenușurile cu zahărul pudră și se adaugă crema de brânză. La sfârșit, se adaugă zeama de lămâie.
3. Peste blatul copt şi răcit se întinde un strat gros de cremă. Se pun pe deasupra boabele de struguri şi gelatina.