Durerile de cap pot avea multe cauze şi, adesea, sunt printre cele mai supărătoare simptome ale unei răceli de sezon. Puţine remedii pentru durerile de cap sunt aşa delicioase ca un tort cu cremă de cafea şi migdale. Iată reţeta.Durerea de cap poate fi un răspuns al corpului la stimuli interni sau externi. Cauzele durerilor de cap sunt extrem de variate şi ajung de ordinul miilor. Durerea de cap poate fi intermitentă sau persistentă, intensă şi ascuţită sau difuză şi generalizată. De asemenea, poate fi semnul unei banale lovituri sau răceli, sau poate fi o migrenă oribilă de cauze mult mai grave.Medicamentele care vindecă durerile de cap sunt destul de eficiente în majoritatea cazurilor, dar pot provoca gastrită şi alte probleme gastro-intestinale. Remediile naturale pentru dureri de cap sunt adesea recomandate, dacă sunteţi siguri de cauza acestora şi că nu sunt un semnal al unei afecţiuni grave.Cafeaua conţine cafeină, care face vasele de sânge din creier să se contracte puternic. Astfel, terminaţiile nervoase sensibile care dădeau durerea de cap sunt mai puţin stimulate şi durerea este redusă.Şi laptele ajută la reducerea durerilor de cap şi calmează nervii, in plus, contine mult calciu pentru oase puternice.Migdalele sunt bogate în magneziu, care relaxează vasele de sânge şi nervii. Chiar şi cei care suferă de migrene cronice pot avea parte de efecte benefice de pe urma unei diete bogate în magneziu din migdale.Alte alimente care ajută la reducerea durerilor de cap datorită cantităţii de magneziu şi care pot fi folosite la acest tort sunt: bananele, caisele uscate, avocado, caju.Iată o reţetă de tort cu cremă de cafea şi migdale, pentru dureri de cap.Ingrediente blat: 4 ouă10 linguri lapte300 grame zahăr200 grame făină (integrale)100 grame migdale tocatePraf de coptCoajă de lămâie, Esenţă de vanilie şi migdaleCiteşte şi reţeta noastră de Fursecuri cu fructe, seminţe, nuci şi ghimbir pentru durerile menstruale Ingrediente cremă de cafea:4 ouă250 grame zahăr pudră3 linguri cafea solubilă2-3 linguri lapteUn pachet untPentru décor:Fulgi de migdaleBoabe de cafeaRulouri cu cremă de cafeaMod de preparare:Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Bateţi albuşurile cu zahăr şi lapte. Când sunt bătute bine, adăugaţi gălbenuşurile, făina, praful de copt, migdalele tocate şi esenţele, precum şi coaja de lămâie.Puneţi aluatul de tort într-o formă unsă şi tapetată şi daţi la cuptor pentru circa 40 de minute, la foc mediu (180 grade, treapta 3). Lăsaţi blatul să se răcească şi faceţi crema.Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul pudră pe bain marie, până obţineţi o cremă îngroşată. Daţi deoparte şi când s-a mai răcit, adăugaţi untul la temperatura camerei şi cafeaua frecată cu lapte.Tăiaţi blatul şi umpleţi straturile cu cremă de cafea şi fulgi de migdale. Puteţi folosi un sirop pentru însiropat blatul, care se face din 200 ml apă, esenţă de vanilie, esenţă de migdale şi 3 linguri de zahăr.Ultimul strat de cremă se pune deasupra şi se ornează cu boabe de cafea şi fulgi de migdale. Se dă la frigider şi se serveşte cu o ceaşcă de cafea amară sau un pahar de lapte rece.Poftă bună!Citeşte şi reţeta noastră de DESERT: Tort cu cremă de iaurt şi merişor pentru infecţii urinare