DESERT: Tort cu cremă de cafea şi migdale, pentru dureri de cap

.

Ingrediente cremă de cafea:
4 ouă
250 grame zahăr pudră
3 linguri cafea solubilă
2-3 linguri lapte
Un pachet unt
Pentru décor:
Fulgi de migdale
Boabe de cafea
Rulouri cu cremă de cafea
Mod de preparare:
Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Bateţi albuşurile cu zahăr şi lapte. Când sunt bătute bine, adăugaţi gălbenuşurile, făina, praful de copt, migdalele tocate şi esenţele, precum şi coaja de lămâie.
Puneţi aluatul de tort într-o formă unsă şi tapetată şi daţi la cuptor pentru circa 40 de minute, la foc mediu (180 grade, treapta 3). Lăsaţi blatul să se răcească şi faceţi crema.
Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul pudră pe bain marie, până obţineţi o cremă îngroşată. Daţi deoparte şi când s-a mai răcit, adăugaţi untul la temperatura camerei şi cafeaua frecată cu lapte.
Tăiaţi blatul şi umpleţi straturile cu cremă de cafea şi fulgi de migdale. Puteţi folosi un sirop pentru însiropat blatul, care se face din 200 ml apă, esenţă de vanilie, esenţă de migdale şi 3 linguri de zahăr.
Ultimul strat de cremă se pune deasupra şi se ornează cu boabe de cafea şi fulgi de migdale. Se dă la frigider şi se serveşte cu o ceaşcă de cafea amară sau un pahar de lapte rece.
Poftă bună!
Citeşte şi reţeta noastră de DESERT: Tort cu cremă de iaurt şi merişor pentru infecţii urinare
 
 

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton