Ingrediente cremă de cafea:
4 ouă 250 grame zahăr pudră 3 linguri cafea solubilă 2-3 linguri lapte Un pachet unt Pentru décor: Fulgi de migdale Boabe de cafea Rulouri cu cremă de cafea Mod de preparare:
Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Bateţi albuşurile cu zahăr şi lapte. Când sunt bătute bine, adăugaţi gălbenuşurile, făina, praful de copt, migdalele tocate şi esenţele, precum şi coaja de lămâie. Puneţi aluatul de tort într-o formă unsă şi tapetată şi daţi la cuptor pentru circa 40 de minute, la foc mediu (180 grade, treapta 3). Lăsaţi blatul să se răcească şi faceţi crema.
Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul pudră pe bain marie, până obţineţi o cremă îngroşată. Daţi deoparte şi când s-a mai răcit, adăugaţi untul la temperatura camerei şi cafeaua frecată cu lapte.
Tăiaţi blatul şi umpleţi straturile cu cremă de cafea şi fulgi de migdale. Puteţi folosi un sirop pentru însiropat blatul, care se face din 200 ml apă, esenţă de vanilie, esenţă de migdale şi 3 linguri de zahăr.
Ultimul strat de cremă se pune deasupra şi se ornează cu boabe de cafea şi fulgi de migdale. Se dă la frigider şi se serveşte cu o ceaşcă de cafea amară sau un pahar de lapte rece. Poftă bună!
Citeşte şi reţeta noastră de DESERT: Tort cu cremă de iaurt şi merişor pentru infecţii urinare