Prajiturile făcute în casă sunt cele mai bune! Iată o reţetă pentru o prăjitură cu cremă de brânză ricotta şi gem de caise, un desert delicios şi uşor de preparat.
► Ingrediente
Pentru blat:
►4 ouă
►4 linguri zahăr
►4 linguri făină
►un plic zahăr vanilat
Pentru cremă:
►200 g ricotta
►4 gălbenușuri
►200 g zahăr
►o lingură esență de vanilie
►gem de caise
► Preparare:
1. Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenușurile, zahărul vanilat și făina cernută. Se amestecă ușor, se întinde în tava tapetată cu hârtie pentru copt și se bagă în cuptor, la 120˚C.
2. Gălbenușurile se freacă cu zahărul și cu vanilia, se adaugă ricotta și se bate bine. Se lasă câteva minute la rece. Se scoate blatul, se însiropează și se acoperă cu un strat mai gros de cremă de brânză, unul de gem de caise și altul de cremă. Se lasă la rece.