Invata sa prepari un desert delicios cu fructe exotice, dupa o reteta clasica de pannacotta.
Ingrediente:
120 ml lapte; un baton vanilie; 3 foi gelatină; 450 g iaurt grecesc (10% grăsime); 4 linguri miere; 2 ananaşi;
6 fructe ale pasiunii
Încearcă şi reţeta noastră de turnuleţe exotice
Fierbe laptele cu vanilia.
Înmoaie gelatina în apă rece, apoi dizolv-o în laptele cald.
Amestecă iaurtul cu laptele şi cu mierea, toarnă-l în şase boluri şi pune-le la rece 5 ore.Curăţă un ananas şi taie-l lamele circulare.
Tăvăleşte-le în zahăr-pudră şi prăjeşte-le la cuptor, pe hârtie de copt, până se caramelizează (o oră şi jumătate).
Când serveşti, decorează bolurile de pannacotta cu pulpă de fructul pasiunii, ananas proaspăt tăiat cubuleţe şi rondele de ananas caramelizat.