DESERT: Tartă cu gutui

.

Nimic nu e mai gustos în serile de toamnă decât o tartă aburindă, proaspătă şi aromată. Încercaţi reţeta noastră de tartă de gutui cu nucă măcinată şi scorţişoară.

► 6 ouă
► 4 gutui medii
► 12 linguri zahăr
► 150 g nucă măcinată
► 6 linguri făină
► un praf sare
► un pachet unt
► un praf scorțișoară
► 300 ml lapte
► un plic zahăr vanilat

1. Se curăță și se spală gutuile. Se feliază și apoi se pun în lapte cu scorțișoară.
2. Separat, într-un bol, se amestecă untul moale cu zahărul. Se bat bine până se obține o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle unul câte unul, sarea, nucile măcinate și făina cernută.
3. Se toarnă compoziția într-o tavă rotundă, iar pe deasupra se pun gutuile scurse de lapte. Se bagă în cuptor și se coace la foc potrivit.
4. După ce s-a copt uniform, se scoate, se lasă la răcit și apoi se serveşte pudrată cu un praf de scorțișoară.

    
Vedete din Romania Vedete internationale