Perioada aceea a lunii este pentru unele dintre noi, un adevărat chin. Ne îngrăşăm, avem o uriaşă poftă de dulciuri, ne doare burta şi ne simţim rău. Ce alt remediu natural se poate pune cu nişte fursecuri cu fructe, seminţe, cereale, nuci şi ghimbir care ne scapă de durerile menstruale? Iată reţeta :Bananele ajută la reducerea crampelor menstruale şi a reţinerii de apă, deoarece au un conţinut bogat de vitamina B6 şi potasiu.Germenii de grâu conţin o cantitate foarte mare de vitamina B6, precum şi alte vitamine din grupa B, zinc, vitamina E şi magneziu.Seminţele de floarea soarelui sunt de mare ajutor dacă suferi de crampe menstruale în fiecare lună. Seminţele de floarea soarelui conţin vitamina E, zinc, magneziu şi vitamina B6, care are un rol important în sinteza şi metabolizarea dopaminei, diminuând astfel durerile lunare.Ghimbirul este un alt produs recomandat pentru durerile menstruale, mai ales sub formă proaspătă. Seminţele şi germenii de schinduf sunt un alt remediu popular folosit împotriva durerilor menstruale.Nucile sunt cunoscute pentru efectele antioxidante şi cantitatea mare de vitamina B6 pe care o conţin. În plus, nucile conţin şi magneziu şi acizi graşi nesaturaţi.Citeşte şi DESERT: Prăjitură în straturi cu banane şi nuci pentru păr şi unghii puterniceSeminţele de susan conţin, pe lângă cantitatea impresionantă de B6, calciu, zinc şi magneziu.Fulgii de ovăz sunt plini de magneziu, un mineral care te scapă de crampe şi spasmele menstruale, dar şi de zinc, care te scapă de coşurile din perioada nefastă a lunii.Iată o reţetă simplă de fursecuri cu fructe, seminţe, cereale, nuci şi ghimbir care ne scapă de durerile menstruale. Ingrediente:350 g unt 250 g zahăr pudră zahăr vanilat 1 ou 4 gălbenuşuri400 g făină 200 g amidon 3 banane coapte pasateEsenţă vanilie, rom, după gust100 grame amestec cereale cu fructe (de tip muesli, cu fulgi de ovăz, secară şi grău)1 ceaşcă seminţe de floarea soarelui1 bucată de ghimbir proaspăt (2 cm) rasPentru decor: ciocolată topită sferturi de miez de nucă nucă măcinată Seminţe de susanIncearca si DESERT: Tartă cu caise şi nuci pentru scăderea colesterolului Mod de preparare:Se amestecă untul lăsat la temperatura camerei împreună cu zahărul pudră şi cu cel vanilat. Se adaugă oul şi apoi, pe rând, gălbenuşurile, şi se încorporează făina cernută şi amidonul. Se amestecă bine, până ce devine un aluat omogen.Se adaugă cerealele, bananele pasate, esenţa de vanilie, seminţele de floarea soarelui şi ghimbirul ras şi se amestecă bine, până la omogenizare.Se aşează fursecurile în tava tapetată cu hârtie de copt. O parte se decorează cu sferturi de miez de nucă, altă parte se lasă simple. Se dau la cuptor să se rumenească uşor, la foc potrivit, aproximativ 10-15 minute.Se lasă fursecurile la răcit, apoi se trec prin ciocolată topită şi prin miez de nucă, seminţe de susan şi nuca măcinată. Se lasă pe un grătar să se întărească ciocolata şi să se lipească bine seminţele.Se servesc cu lapte, la micul dejun, sau cu cafea, ciocolată caldă, etc.Pofta buna!