Mod de preparare:
Se topeşte untul într-o cratiţă, se amestecă zahărul, până se topeşte şi se dă deoparte. Se adaugă făina cu praful de copt, pudra de cacao, esenţele, coaja de portocală, sucul de portocală, sarea şi nucile tocate mărunt.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar acestea din urmă se adaugă peste amestecul de unt, portocale şi făină. Albuşurile se bat spumă cu mixerul.
Se înglobează încet şi albuşurile, fără a amesteca prea repede, pentru a obţine un blat pufos.
Se toarnă într-o tavă de tort, unsă şi tapetată în prealabil şi se coace la 180 de grade circa 20 de minute. După scurgerea timpului, testaţi aluatul de negresă cu o scobitoare.
Puteţi prepara separat o glazură, dacă suprafaţa tortului nu este destul de lucioasă, sau puteţi presăra ciocolată rasă şi felii de portocală deasupra.
Vezi si reteta pentru prajitura antirid cu grepfrut si mac. Poftă bună!