Antioxidanţii din struguri sunt cunoscuţi pentru efectele benefice asupra circulaţiei sanguine. De ce să nu îi consumăm sub forma delicioasă a unui cheesecake cu jeleu de vin? Iată reţeta.
Studii recente realizate pentru îmbunătăţirea sistemului cardiovascular au relevat că un consum regulat de struguri previne riscul de atac de cord şi accident vascular şi reduce tensiunea arterială. Antioxidanţii din struguri şi vinul roşu ajută organismul să reducă efectele dăunătoare ale radicalilor liberi asupra inimii şi vaselor de sânge.
Polifenolii din struguri şi vin roşu reduc tensiunea arterială, în timp ce apa din fructe fluidifică sângele şi scade riscul de înfundare a vaselor, care duc la infarct miocardic sau accident vascular cerebral. În plus, substanţele nutritive din struguri ajută şi la vasodilatare în cazul persoanelor cu sindrom metabolic.
Polifenolii din struguri şi vin roşu reduc şi adeziunea celulelor din sânge de pereţii vaselor, prevenind astfel înfundarea lor şi spargerea.
Iată o reţetă de cheesecake cu struguri şi jeleu de vin roşu care ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi la prevenirea problemelor cardiace.
Incearca si un cheesecake cu struguri si merisor fara foc.
Ingrediente crustă:
1 ceaşcă nuci tocate
170 grame unt fără sare topit
¾ ceaşcă zahăr tos
¾ ceaşcă făină
Un praf de sare
Ingrediente cremă de brânză:
1 kilogram cremă de brânză proaspătă grasă (sau mascarpone)
1 ceaşcă zahăr
1 ceaşcă vin alb dulce sau must
4 ouă
Esenţă de vanilie
Ingrediente jeleu de vin roşu:
4 ceşti vin roşu dulce sau demidulce
½ ceaşcă zeamă de lămâie
60 grame pectină deshidratată (gelatină la plic)
4 ceşti zahăr tos sau fin
Pentru décor:
Boabe de struguri roşii
Citeşte mai departe şi vezi cum se prepară un cheesecake delicios, bun pentru circulaţia ta şi pentru inimă, pe pagina următoare!
Ultima modificare ianuarie 19, 2021 11:26 am
Page: 1 2