Antioxidanţii din struguri sunt cunoscuţi pentru efectele benefice asupra circulaţiei sanguine. De ce să nu îi consumăm sub forma delicioasă a unui cheesecake cu jeleu de vin? Iată reţeta.Studii recente realizate pentru îmbunătăţirea sistemului cardiovascular au relevat că un consum regulat de struguri previne riscul de atac de cord şi accident vascular şi reduce tensiunea arterială. Antioxidanţii din struguri şi vinul roşu ajută organismul să reducă efectele dăunătoare ale radicalilor liberi asupra inimii şi vaselor de sânge.Polifenolii din struguri şi vin roşu reduc tensiunea arterială, în timp ce apa din fructe fluidifică sângele şi scade riscul de înfundare a vaselor, care duc la infarct miocardic sau accident vascular cerebral. În plus, substanţele nutritive din struguri ajută şi la vasodilatare în cazul persoanelor cu sindrom metabolic.Polifenolii din struguri şi vin roşu reduc şi adeziunea celulelor din sânge de pereţii vaselor, prevenind astfel înfundarea lor şi spargerea.Iată o reţetă de cheesecake cu struguri şi jeleu de vin roşu care ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi la prevenirea problemelor cardiace.Incearca si un cheesecake cu struguri si merisor fara foc.Ingrediente crustă:1 ceaşcă nuci tocate170 grame unt fără sare topit¾ ceaşcă zahăr tos¾ ceaşcă făinăUn praf de sareIngrediente cremă de brânză:1 kilogram cremă de brânză proaspătă grasă (sau mascarpone)1 ceaşcă zahăr1 ceaşcă vin alb dulce sau must4 ouăEsenţă de vanilieIngrediente jeleu de vin roşu:4 ceşti vin roşu dulce sau demidulce½ ceaşcă zeamă de lămâie60 grame pectină deshidratată (gelatină la plic)4 ceşti zahăr tos sau finPentru décor: Boabe de struguri roşiiCiteşte mai departe şi vezi cum se prepară un cheesecake delicios, bun pentru circulaţia ta şi pentru inimă, pe pagina următoare!Mod de preparare crustă:Încălziţi cuptorul la 180 de grade. Amestecaţi toate ingredientele într-un blender şi turnaţi compoziţia într-o tavă de tort. Coaceţi circa 15 minute, sau până ce suprafaţa devine aurie. Lăsaţi la răcit şi preparaţi crema de cheesecake.Pentru crema de brânză:Amestecaţi crema de brânză (mascarpone) într-un blender până are o textură pufoasă. Adăugaţi zahărul şi amestecaţi până devine o cremă moale. Adăugaţi vinul alb ouăle şi vanilia. Amestecaţi bine şi daţi deoparte.Încingeţi cuptorul la 150 de grade (minim) şi turnaţi crema de brânză şi vin peste crustă. Daţi la cuptor 30 de minute, după care rotiţi tava şi mai lăsaţi încă 30 de minute sau până se întăreşte crema de brânză şi ouă.Incearca si Prăjitura în straturi cu banane şi nuci pentru păr şi unghii puterniceMod de preparare jeleu de vin roşu:Amestecaţi vinul roşu cu zeama de lămâie şi gelatina (pectina) într-o cratiţă. Aduceţi al fierbere pe foc mic , amestecând mereu. Adăugaţi şi zahăr, după gust şi în funcţie de vinul ales. Daţi în clocot timp de 1 minut (sau urmaţi instrucţiunile de pe pachetul de gelatină). Înlăturaţi spuma de deasupra.Puneţi un strat de boabe de strugure peste crema de brânză şi turnaţi jeleu de vin deasupra. Când jeleul s-a întărit, puteţi orna cu încă un strat de struguri sau serviţi alături de ciorchini mici.Serviţi rece, poftă bună!Daca vrei si alte sortimente, incearca si aceste delicioase retete cheesecake