Dacă vreţi să savuraţi fructe de sezon şi un tort cu cremă ia prea mult timp, de ce nu încercaţi un desert delicios cu gutui? Iată reţeta pentru o prăjitură de gutui cu nuci, sos de caramel şi îngheţată de vanilie. Ingrediente:
3 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 6 linguri apă 6 linguri ulei Un plic praf de copt Zahăr vanilat Coajă rasă de lămâie Un praf de sare 2 gutui medii Zeamă de la o lămâie 100 grame mieji de nucă
Se spală gutuile, se curăţă de coaja pufoasă şi se scobesc cotoarele, fără a tăia gutuia (să rămână întreagă, cu gaură în mijloc).
Se pun gutuile într-o tavă de cuptor şi se stropesc cu zamă de lămâie şi zahăr vanilat. Se coc circa 20 minute la foc mediu, până se înmoaie.
Între timp se separă gălbenuşurile de albuşuri, se amestecă albuşurile cu 2 linguri de zahăr şi puţină coajă de lămâie şi se bat puţin cu mixerul, până se dublează volumul. Citeşte mai departe şi află reţeta pentru cea mai delicioasă prăjitură cu gutui, nuci, sos de caramel şi îngheţată de vanilie pe pagina următoare!